عید قربان، (عید اضحی)

عید قربان، از اعیاد مهم اسلامی و یادآور اخلاص و بندگی حضرت ابراهیم (ع) در برابر پروردگار خویش است. عید قربان را به «عید اضحی» نام گذاری کرده‌اند، چرا که «اضحی» جمع ماده ضحی به معنی ارتفاع روز و امتداد نور آفتاب است و زمانی که خورشید بالا می‌آید (قبل از ظهر)، آن موقع را ضحی گویند و حجاج در این روز، به هنگام بالا آمدن آفتاب قربانی می‌کنند. به این ترتیب روز دهم ذی‌الحجه و قبل از ظهر را که عمل قربانی انجام می‌شود «عید اضحی» می‌گویند.

ذبح گوسفند نمادی از قربانی نفس و آمال دنیوی فرد، برای تقرب به خدای متعال است.

قربانی کردن برای کسانی که در حج حضور ندارند، مستحب است، اما از سوی ائمه اطهار (ع) و پیامبر اکرم (ص) بسیار سفارش شده است و در روایتی آمده که امّ سلمه نزد پیامبر (ص) آمد و گفت:«‌ای رسول خدا (ص)، عید اضحى فرا می‌رسد و من قیمت قربانى را در اختیار ندارم، پس آیا قرض کنم و قربانى کنم؟ فرمود: قرض بگیر؛ زیرا که آن قرضى ادا شده است.»

حال از آنجایی که تورم و فشارهای اقتصادی حاصل از آن ، قدرت خرید اقشار مختلف را کاهش داده، ممکن است بسیاری از افراد تمایل به اجرای سنت حسنه قربانی را داشته باشند، اما توانایی پرداخت هزینه یک گوسفند کامل برای آنان امکان پذیر نباشد؛ علاقمندان با پیوستن به طرح مشارکت همگانی ذبح گوسفند در مرکز درمانی تخصصی خیریه سوده، می توانند علاوه بر بهره مندی از ثواب عید اضحی،بیماران دیالیزی را حمایت کنند.

 

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *